Infovonal

Infovonal

06 80 48 48 48

A weboldalt a Gazdasági Versenyhivatal üzemelteti

A weboldalt a Gazdasági Versenyhivatal üzemelteti.

Honnan tudhatom, hogy fogyasztói csoporttal van dolgom?

A fogyasztói csoportok hirdetései rendszerint bulvárlapokban, ingyenes reklámkiadványokban jelennek meg.

A leggyakrabban direkten kiírják, hogy BAR-listásoknak, nyugdíjasoknak is nyújtanak szolgáltatást, vagy kifejezetten nekik szegezik a kérdést: „BAR-listás? Nyugdíjas? Nem kap hitelt?”

Gyors, egyszerű, a banki hiteleknél könnyebben megszerezhető pénzügyi megoldásnak tüntetik fel a szolgáltatásukat.

A hirdetések kinézetük alapján azt a hatást keltik, mintha hitelt/kölcsönt kínálnának, még akkor is, ha néhány esetben (általában kisebb betűkkel) utalnak rá, hogy hitelt, kölcsönt nem nyújtanak. Ezek a cégek nem bankok vagy egyéb pénzintézetek, valójában nem pénzügyi szolgáltatást kínálnak.

Többnyire feltüntetnek példákat a „megszerezhető” összegekre és a hozzájuk tartozó törlesztőrészletekre és futamidőkre vonatkozóan, pl.: 3 millió havi 10 000 Ft.

Némely esetben feltüntetik a „fogyasztói csoport” kitételt (a legtöbbször apró betűkkel), ám azt nem fejtik ki, hogy ez mit jelent pontosan, és mi a lényege.

A legtöbb esetben nem szerepeltetik saját cégnevüket.

Általában csak ügynökök, közvetítők útján érhetők el a megadott telefonszámokon, és ők tartják a kapcsolatot az ügyféllel a szerződéskötéskor is.

Ha a fentiekhez hasonló gyanús hirdetést lát, és bizonytalan, elfogadja-e ajánlatukat, hívjon minket a 06 80 48 48 48-as számon vagy írjon e-mailt a nedoljonbe@gvh.hu címre, mielőtt bedőlne nekik!